Uutinen

Talentian uusi valtuusto on valittu  

Toukokuussa käytyjen Talentian liittovaltuustovaalien tulos on vahvistettu. Valtuustoon vuosille 2024–2028 valittiin 54 varsinaista ja 57 varajäsentä, joista kaikkiaan 8 on opiskelijoiden vaalipiiristä.  

Talentian uuden valtuuston kokoonpanosta hieman yli puolet on uusia. Yli kaksi kolmasosaa työssäkäyvistä edustajista työskentelee julkisella sektorilla ja hieman alle kolmasosa yksityisellä tai järjestössä. Hieman yli puolella edustajista on alempi korkeakoulututkinto, kuten sosionomi (AMK) -tutkinto, ja lopuilla ylempi korkeakoulututkinto, kuten yhteiskuntatieteiden maisterin tai sosionomi (YAMK) -tutkinto. 

Vaalien äänestysprosentti oli 18,2. Edellisissä neljä vuotta sitten järjestetyissä vaaleissa äänestysprosentti oli 20,9, joten äänestysaktiivisuus laski hieman.   

Vaaleissa äänestettiin 20 vaalipiirissä, joista yksi oli valtakunnallinen sosiaalialan opiskelijoiden vaalipiiri. Vain Pohjanmaan vaalipiirissä ei äänestetty, sillä siellä oli yhtä monta ehdokasta kuin liittovaltuuston paikkoja.  Keski-Suomen vaalipiirissä kaksi ehdokasta sai saman äänimäärän, ja Talentian keskusvaalilautakunta suoritti arvonnan siitä, kumpi ehdokkaista tuli valituksi valtuuston varsinaiseksi ja kumpi varajäseneksi. 

Valtuuston varsinaisista tai varajäsenistä kukaan ei ole ammatillisen jäsenyhdistyksen Kasvatus- ja perheneuvonnan sosiaalityöntekijät ry:n jäsen. Näin ollen yhdistys saa nimetä valtuustoon yhden edustajan ja hänelle 1–2 varajäsentä.  

Uusi valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 23.–24.11.2024 Helsingissä. Kokouksessa valitaan järjestön uusi puheenjohtaja ja hallitus sekä päätetään seuraavan vuoden toiminnasta ja taloudesta.   

Lämpimät onnittelut uusille valtuutetuille, ja onnea tärkeään työhönne!

Lämmin kiitos myös kaikille äänestäjille, ehdolla olleille ja vaalien eteen töitä tehneille.  

Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin muun muassa 500 euron Superlahjakortti, airfryer ja varsi-imuri. Arvonnan voittajiin on otettu yhteyttä yksityisviestillä.