Uutinen

SOTE-sopimuksen ja HYVTESin paikalliset järjestelyerät siirtyvät 2025 helmikuulle

SOTE-sopimuksen ja HYVTESin paikalliset järjestelyerät oli tarkoitus maksaa 1.10.2024. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt ovat kuitenkin sopineet, että paikalliset erät siirtyvät maksettaviksi helmikuulle 2025.

Syynä siirtoon on muun muassa se, että neuvottelut sopimusten palkkausjärjestelmän uudistamisesta ovat vielä kesken.

SOTE-sopimuksessa paikallinen erä on 2,5 prosenttia ja HYVTESissä 2,0 prosenttia palkkasummasta. Korotukset maksetaan siirron myötä 1.2.2025 alkaen.

Siirto kompensoidaan SOTE-sopimukseen kuuluville työntekijöille/viranhaltijoille 2,5 prosentin ja HYVTESiin kuuluville 2,0 prosentin palkanlisänä joulukuun 2024 ja helmikuun 2025 palkanmaksussa.

Joulukuun palkanlisä maksetaan lokakuun ja marraskuun kokonaisansioiden perusteella, helmikuun palkanlisä joulukuun ja tammikuun kokonaisansioiden perusteella.

Työpaikoilla luottamusmiehet ovat yhdessä työnantajan kanssa neuvotelleet, keille järjestelyerät maksetaan.

Esimerkki SOTE-sopimuksen joulukuun palkanlisästä: Työntekijän lokakuun kokonaisansio on 3500 euroa + marraskuun kokonaisansio 3500 euroa. Kokonaisansiot ovat yhteensä 7000 euroa, josta 2,5 prosenttia on 175 euroa. Tämä maksetaan joulukuussa.

Lue lisää aiheesta KT:n yleiskirjeistä: