Uutinen

Satakunnan aluevaltuusto säilytti professiojohtajien virat hallintosäännössä

Satakunnan aluevaltuusto päätti kokouksessaan 7.10.2024 säilyttää professiojohtajien virat hallintosäännössä.

Päätös on merkittävä voitto Suomen Sairaanhoitajien, Satakunnan Sairaanhoitajien, Akavan sairaanhoitajien ja Tajan, Hallintoylihoitajien hallituksen, Suomen Terveydenhoitajaliiton, Talentia ry:n ja Super ry:n aktiiviselle vaikuttamistyölle, jossa korostettiin ammattijohtamisen merkitystä hoidon laadulle ja potilasturvallisuudelle.

Yllä mainitut tahot ovat kolmessa kannanotossaan nostaneet esille professiojohtajien elintärkeät roolit terveydenhuollon ja sosiaalialan korkeatasoisen johtamisen sekä kehittämisen kannalta. Ammattijohtaminen takaa hyvinvointialueiden korkeatasoiset ja laadukkaat palvelut. Professiojohtaminen on välttämätöntä erityisesti nyt, koska operatiiviseen toimintaan kohdistuu säästöpaineita.

Päätös on linjassa myös sosiaali- ja terveysministeriön viimeaikaisten viestien kanssa, ja niissä on korostettu ammattijohtamisen vahvistamisen merkitystä sote-alan tulevaisuuden kehittämisessä. Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan asiantuntijuuden ja ammatillisen kehityksen tukeminen vaatii nimenomaan vahvaa johtajuutta.

Suomen Sairaanhoitajat julkaisi alkuperäisen uutisen 7.10.2024. Lue tästä.