Uutinen

Nyt on aika vaikuttaa! Lähde ehdolle alue- ja kuntavaaleihin

Sosiaalialan korkeakoulutettujen asiantuntemusta tarvitaan hyvinvointialueiden ja kuntien päätöksenteossa. Nyt on oiva tilaisuus vaikuttaa asiaan, tuoda omaa asiantuntemusta esiin ja lähteä ehdolle alue- ja kuntavaaleihin.

Alue- ja kuntavaalit järjestetään ensi keväänä ensimmäistä kertaa samaan aikaan. Vaikka vaaleihin on vielä aikaa, hakevat puolueet jo kiivaasti ehdokkaita.

Kiinnostaisiko sinua olla päättämässä meidän kaikkien kannalta tärkeistä palveluista? Jos sydämesi sykkii vaikuttamiselle, ota suoraan yhteyttä haluamaasi puolueeseen.

Kukin puolue asettaa ehdokkaansa sääntöjensä edellyttämällä tavalla ja omassa aikataulussaan. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.3.2025.

Alue- ja kuntavaalit pidetään 2025 huhtikuussa. Varsinainen vaalipäivä on 13.4.2025.

Talentia tukee jäsentensä vaalityötä

Talentia tukee vaaleissa ehdolla olevia jäseniään. Alkuvuodesta on muun muassa tulossa koulutus, jossa pureudutaan päättäjänä toimimiseen hyvinvointialueella ja kunnassa.

Lisäksi tarjoamme ilmaista näkyvyyttä talentialaisille ehdokkaille: esittelemme heidät Talentian verkkosivuilla sekä nostamme esiin somekanavillamme.

Talentia on poliittisesti sitoutumaton, eikä se tue rahallisesti ehdokkaita tai puolueita.

Jos harkitset ehdokkaaksi lähtemistä, tule mukaan kuulemaan vaaliteemoistamme ja vaikuttamisesta Talentian etätilaisuuteen tänä syksynä. Järjestämme kaksi samansisältöistä tunnin tilaisuutta, joten voit valita itsellesi sopivan ajankohdan.

Tuottoja sosiaalialan korkeakoulutettujen sijoitusvinkeillä

Talentia tarjoaa alue- ja kuntavaaleissa sijoitusvinkkejä puolueille ja ehdokkaille. Sosiaalialan korkeakoulutetut tietävät, mitkä keinot vähentävät julkisia menoja ja lisäävät työllisyyttä ja turvallisuutta yhteiskunnassa. Talentia kehottaakin päättäjiä kuuntelemaan tarkalla korvalla alan ammattilaisia.