Tiedote

JUKO: Kunta-alan toistaiseksi voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu

JUKO tarkentaa tietoja kunta-alan toistaiseksi voimassa olevasta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Jatkamme maanantaina 18. huhtikuuta ilmoitettua koko kuntasektoria koskevaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa.

JUKO ilmoittaa luottamusmiehille ja liitoille, kun ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti. Kiellon aikana ei suostuta työnantajan ehdottamaan lisä- tai ylityöhön eikä vaihtamaan työvuoroa.

JUKO irtisanoi kunnallisen pääsopimuksen – ”Neuvottelut voidaan aloittaa vaikka heti”

JUKO on irtisanonut kunta-alan pääsopimuksen keskiviikkona 11. toukokuuta.

Sopimuksen voimassaolo lakkaa kuuden kuukauden kuluttua irtisanomisesta.

Pääsopimus on valtakunnallisen ja paikallisen neuvottelumenettelyn kivijalka, joka määrittelee muun muassa virka- ja työehtosopimusten osapuolet ja sopimusalat sekä paikallisen sopimisen prosessin.

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren kertoo, että JUKOlle olisi käynyt sovittelulautakunnan ehdotuksen mukainen kuntien ja hyvinvointialueiden yhteinen pääsopimus.

– Keskiviikkona sovintoehdotuksen kaaduttua nykyinen pääsopimus jäisi kuitenkin ilman irtisanomista voimaan. Sen varaan emme halua jättää tulevaisuuden kuntien ja hyvinvointialueiden sopimusjärjestelmää, Löfgren sanoo.

– Neuvottelut uudesta kuntien ja hyvinvointialueiden pääsopimuksesta voidaan aloittaa vaikka heti, toteaa JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen.

JUKO julkaisi tiedotteen 11.5.

>> Seuraa sopimusneuvotteluja Talentian sivuilla