Uutinen

Etätyöohjeet yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Yksityinen sosiaalipalveluala on saanut etä- ja hybridityöohjeet. Tavoitteena on kannustaa keskustelemaan työpaikoilla, mitä työtehtäviä olisi mahdollista tehdä etänä ja millaisia seikkoja asiassa olisi hyvä ottaa huomioon.

Alan työpaikat ja työt ovat erilaisia. Valmista kaikille sopivaa toimintamallia etätyöstä ei ole olemassa. Työpaikoilla onkin tärkeää yhdessä pohtia, mitkä etä- ja hybridityön käytännöt sopivat parhaiten omaan työyhteisöön.

Perinteistä työpaikalla tehtävää työtä pystyy joustavasti yhdistelemään etätyöhön. Työyhteisössä voidaan sopia vaikkapa viikoittaisesta etätyöpäivästä, jolloin työntekijät keskittyvät esimerkiksi hallinnollisiin tai muunlaisiin kirjallisiin tehtäviin tai tekevät suunnittelutyötä.

Yksityisen sosiaalipalvelualan etä- ja hybridityöohje perustuu Työturvallisuuskeskuksen suositukseen etätyöstä.

Ohjeen on tehnyt työryhmä, joka koostuu alan työehtosopimuksen neuvotteluosapuolista. Työntekijöitä edustavat Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, JHL, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote sekä Sosiaalipalvelualan allianssi Salli. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala Hali.

Lisätietoja:

Paula Kangasmaa

Neuvottelujohtaja
Neuvottelutoiminta
09 3158 6040