Kansainvälisen sosiaalityön päivän historiaa
Euroopassa sosiaalityön päivää alettiin viettää marraskuussa 1997. Suomalaiset olivat Euroopan sosiaalityöntekijäjärjestö IFSW Europessa aktiivisia päivän synnyttämisessä.
Päivä kehitettiin Social Work Action Day -nimellä, ja se toteutettiin ensimmäisen kerran 1997.
Ensimmäisen parin vuoden teemana oli sosiaalisen osallisuuden viestiminen ja eri maissa järjestettiin monenlaisia tempauksia ja tapahtumia. Sittemmin IFSW Europe suositteli aina tiettyä teemaa (mm. etiikka, maahanmuuttajat, lastensuojelu) ja jäsenyhdistyksissä ryhdyttiin toimiin soveltaen. Seminaarit, juhlat, poliitikkojen tapaamiset ja lehdistötiedotteet olivat tyypillisiä tapoja toimia.
Myös muualla tapahtui: YK:n päämajassa New Yorkissa on vietetty jo pitkään sosiaalityön päivää keväällä, Australiassa oli sosiaalityön viikko niinkään keväällä, samoin USA:ssa sosiaalityön kuukausi kevättalvella. IFSW Global päätti 2000-luvun puolivälissä pyrkiä siihen, että maailmanlaajuisesti vietettäisiin yhteistä sosiaalityön päivää, jonka YK olisi hyväksynyt ja ottanut ohjelmaansa. YK:n hyväksynnän saaminen on vaikea prosessi, joka tarvitsee YK:n jäsenmaan tekemään virallisen ehdotuksen asiasta. Prosessi on vielä kesken.
IFSW Global kuitenkin päätti, että maailmanlaajuisesti päivää aletaan viettää maaliskuun kolmantena tiistaina sitä odotellessa, että virallistaminen joskus saadaan. Ensimmäinen maailmanlaajuinen päivä oli 2009. Päivällä on aina globaali teema, josta kukin maa tekee omia keskustelunavauksiaan ja tempauksiaan.
Vuodesta 2012 Talentia on tarjonnut jäsenilleen mahdollisuuden tilata kakun kahvitellakseen kollegoiden kanssa sosiaalityön päivän kunniaksi työpaikoillaan.