Ehdokkaamme Talentian valtuustovaaleissa 2024

Talentian valtuustovaalien ehdokassivut on avattu. Vaaleissa on ehdolla 112 Talentian jäsentä. Tutustu jo nyt oman vaalipiirisi ehdokkaisiin ja valmistaudu äänestämään suosikkiasi valtuustovaaleissa 15.–31.5.2024.

Vaalipiirimme ehdokkaat ovat:

Linda Brandt-Ahde nro 2

Olen 38-vuotias lappeenrantalainen sosiaalialan vaikuttaja. Perheeseeni kuuluu puolisoni, lapsemme ja kaksi kania. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja laillistettu sosiaalityöntekijä sekä KTM. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja etenkin sosiaalialan äänen tuominen esiin, on minulle kutsumustyö. Olen aidosti kiinnostunut, aktiivinen ja aikaansaava tekijä. Omaan laajat verkostot ja palon viedä asioitamme vahvasti ja vaikuttavasti eteenpäin. Nyt jos koskaan tulee lisätä sosiaalialan arvostusta ja korostaa sen merkitystä ja parantaa työntekemisen olosuhteita alallamme. Liittovaltuutettuna on tärkeää olla hyvin tavoitettavissa ja toimia kentän äänenä; nostaa esiin rohkeasti Etelä-Karjalan sosiaalialaa, meille tärkeitä asioita ajaen.

Jenna Brisk nro 3

Olen työskennellyt sosiaalialalla 15 vuotta ja minulla on kokemusta yksityiseltä sektorilta, julkiselta puolelta sekä korkeakoulumaailmasta. Olen koulutukseltani sosionomi YAMK ja ammatillinen opettaja. 

Minulla on vahva prosessiosaaminen sekä asiakas- ja esihenkilötyön myötä laaja ymmärrys alan vaativuudesta ja toimintaympäristöistä. Meillä sosiaalialan ammattilaisilla on tärkeä tehtävä hyvinvoinnin turvaamisessa ja sosiaalipalveluiden asema sekä paremmat työolot tulee jatkossakin turvata.

Työkokemukseni lastensuojelussa, nuorten aikuisten sosiaalipalveluissa ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kanssa on tuonut ymmärryksen sekä asiakkaiden että heitä auttavien työntekijöiden tarpeista. 

Olen nähnyt kuinka vaikuttavia tuloksia oikea-aikaiset ja asiakaslähtöiset sosiaalipalvelut saavat aikaan. Tärkeää työtä tulee saada tehdä eettisesti kestävästi ja ammattilaiset ansaitsevat arvostuksensa.

Niina Eerola nro 4

Työskentelen JUKOn pääluottamusmiehenä. Oma perustyöni on perhetukikeskuksen ohjaaja.

Olen kiinnostunut sosiaalialan asioista etenkin hyvinvointialueiden näkökulmasta.

Olen ollut edustajana liittovaltuustossa ja toiminut myös Talentian hallituksessa.

Laura Hoikkala nro 5

Toimiessani Talentia Etelä-Karjalan alueyhdistyksen hallituksen varajäsenenä ja työtaistelupäällikkönä olen innostunut tästä tehtävästä. Haluan vaikuttaa työssäni oleviin epäkohtiin, niin asiakastyön kuin sosiaalityöntekijän näkökulmasta. Talentian tulee entistä vahvemmin tuoda esiin sosiaalihuollon näkemystä ja moniammatillisen työn merkitystä. Olen rohkeasti toimeen tarttuva tiimipelaaja.

Kristiina Hänninen nro 6

Olen kiinnostunut sosiaalialan työntekijöiden vaikuttamisesta ja yhteiskunnallisesta merkityksestä. Arvostan ammattiani sosiaalialan asiantuntijana ja haluan, että sosiaaliala saa ansaitsemansa arvostuksen. Haluan vaikuttaa Talentiassa, että sosiaalialaa tuodaan esille jotta ala saa hyviä työntekijöitä jatkossakin.

Sanna Kemppainen nro 7

Olen ollut Talentian aktiivijäsen jo useamman vuoden ja koen, että ammattiliitto on työntekijän paras turva työelämän karikoissa. Toimin työpaikkani luottamusmiehenä ja olen alueyhdistyksen hallituksen jäsen. Vaikuttamalla yhteisiin asioihin vaikutetaan jokaisen yksittäisen jäsenen asioihin. Lähdin ehdolle, koska minua pyydettiin ja osaamiseeni yhteisten asioiden hoidossa luotetaan.

Eija Luukkonen nro 8

Olen 39-vuotias varhaiskasvatuksen opettaja Imatralta. Liittovaltuustoon pyrin ensimmäistä kertaa täynnä uteliaisuutta ja innokkuutta. Liittovaltuustossa toisin esiin vahvaa näkemystä varhaiskasvatuksesta, jossa olen työskennellyt 17 vuotta. Pidän tärkeänä varhaiskasvatuksessa työntekijöiden yhdenvertaisen kohtelun, koulutusmahdollisuuksien takaamisen sekä alan arvostuksen ja pitovoiman lisäämisen. Olen toiminut Talentia Etelä-Karjala ry:n varapuheenjohtajana ja jäsensihteerinä kolmatta vuotta.

Outi Makkonen nro 9

Asetun ehdolle tuodakseni uutta energiaa valtuustoon Etelä-Karjalasta, edistääkseni hyvinvointiamme ja huolehtiakseni yhteisistä asioistamme. Haluan olla mukana kehittämässä Talentian toimintaa ja tekemässä siitä entistä vaikuttavampaa sekä jäsenlähtöisempää. 

Olen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen ammattilainen, jota on helppo lähestyä. Laajasta lastensuojelun ja terapiatyön kokemustausta käsin minulla on monipuolinen kokemus eri ikäisten ihmisten kanssa työskentelystä ja kohtaamisesta elämän eri vaiheissa lähes 20 vuoden ajalta. 

Olen suunnitelmallinen ja vastuuntuntoinen, joka innostuu haasteista. Olen haastavan lastensuojelutyön sisältöjen kehittäjä prosessien eri vaiheessa. Innovoin, ketterästi kehitän ja vien eteenpäin uudenlaisia työtapoja nuoren ja perheiden verkostoissa.

Opiskelijoiden vaalipiiri

Opiskelijat äänestävät omasta valtakunnallisesta opiskelijoiden vaalipiiristä. Pääset tutustumaan ehdokkaisiin tästä.